Wintercruise Noorwegen

Individuele reizen Geen transport inbegrepen

Ervaar de natuurpracht van Noorwegen tijdens de magische wintermaanden. Gedurende deze reis van twee weken vaar je helemaal tot aan de afgelegen Noordkaap, honderden kilometers ten noorden van de poolcirkel. Onderweg bezoek je diverse Noorse steden, elk met hun bezienswaardigheden en mogelijkheden om de natuur in te trekken. En wie weet… met een gelukje zul je 's avonds het mysterieuze Noorderlicht mogen bewonderen!
 

Het schip

Je vaart mee aan boord van AIDAcara, een kleinschalig cruiseschip met een rustige sfeer. Op het schip geniet je van AIDA’s Semi All Inclusive Formule. Dit houdt in dat de dranken inbegrepen zijn in de buffetrestaurants. De fooien voor de bemanning zijn ook standaard inclusief. Wil je graag ooit het bijzondere schouwspel van het poollicht zien? Droom je ervan om een hondensleetocht te maken door besneeuwde landschappen? Twijfel dan niet langer, dit is je kans.

Kies uit 3 vertrekdata: 8 februari, 22 februari of 7 maart 2020
 

Jouw reisschema

Dag 1

Hamburg

Inscheping aan boord van AIDAcara. In de vroege avond zet het schip koers naar Noorwegen.

Dag 2

Op zee

De eerste dag op zee is een geschikt moment om je volledig vertrouwd te maken met de AIDAcara.

Dag 3

Haugesund

Haugesund is een middelgrote stad in het zuidwesten van Noorwegen. In het omliggende gebied zijn tal van mogelijkheden om de prachtige natuur te ervaren. Ten noorden van de stad ligt de Folgefonna-gletsjer en ten zuiden het Lysefjord met zijn bekende rotsformatie, de Preikestolen

Dag 4

Op zee

Geniet van een ontspannen dag op zee.

Dag 5

Bodø

Nabij Bodø kun je een bijzonder natuurspektakel bewonderen. Elke 6 uur ontstaat hier de Saltstraumen, de meest krachtige getijstroom ter wereld! Miljoenen kubieke meters zeewater worden doorheen een smalle zeestraat geperst aan snelheden tot 40 kilometer per uur. Hierdoor ontstaan draaikolken die 10 meter breed kunnen worden.
 

Dag 6 tot 7

Alta

Het grootste deel van dag 6 breng je door op zee. In de vroege avond komt AIDAcara aan in Alta, een gemoedelijk provinciestadje in het noorden van Noorwegen. Doordat er doorgaans minder bewolking is in dit gebied, is de kans om het Noorderlicht waar te nemen relatief groot. Alta heeft zelfs de bijnaam Nordlysbyen Alta gekregen, oftewel Noorderlichtstad Alta. Er valt in de omgeving van Alta echter nog véél meer te beleven. Maak een ritje met een hondenslee doorheen de besneeuwde bossen. Of breng een bezoek aan het lokale Sami-volk en neem een plekje in hun rendierenslee voor een onvergetelijk avontuur.
 

Dag 8

Noordkaap / Honningsvag

De Noordkaap wordt traditioneel gezien als het meest noordelijke punt van het Europese continent. De kale kliffen duiken er bijna loodrecht de zee in en een eindeloze watervlakte strekt zich voor je uit. Dit lijkt wel het eindpunt van de beschaving.
 

Dag 9 tot 10

Tromsø

We blijven in het hoge noorden op dag 9 en 10, met name in Tromsø. Deze levendige studentenstad wordt sinds de 19de eeuw het Parijs van het Noorden genoemd omwille van enkele architecturale pareltjes. Breng zeker een bezoek aan de imposante IJszeekathedraal. Ook in Tromsø is het Noorderlicht geregeld te zien.
 

Dag 11

Op zee

Ontspannen dag op zee.


 

Dag 12

Trondheim

Trondheim is ondanks zijn zeer noordelijke locatie een bruisende universiteitsstad. Bekijk er de gotische Nidaroskathedraal, het aartsbisschoppelijk paleis, Fort Kristiansten of het middeleeuwse kasteel Sverresborg.

Dag 13

Bergen

Ontdek Bergen, een stad vol geschiedenis. Tijdens een wandeling door het centrum zal je oog meteen vallen op de gele, witte en rode houten huizen van de Bryggen-wijk. Deze historische gebouwen liggen aan de kade en werden eeuwenlang gebruikt door handelaars. Vandaag zijn ze beschermd UNESCO-Werelderfgoed en een belangrijke toeristische trekpleister.
 

Dag 14

Op zee

Ontspannen dag op zee.

Dag 15

Hamburg

Ontbijt aan boord, gevolgd door de ontscheping. Einde van de cruise.
 
SelectTogether Cruises
Prijs & beschikbaarheid
vanaf

1735

per persoon, zonder vluchten
 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Verblijf in het gekozen type hut
 • Cruise in volpension
 • Dranken in de buffetrestaurants (bier, wijn, frisdranken, koffie en thee)
 • Fooien voor de bemanning
 • Gebruik van de faciliteiten aan boord
 • Livemuziek in de bars en shows in het theater
 • Havengelden en BTW
 • Garantiefonds Reizen
 • verzekeringen
 • excursies
 • vervoer naar de vertrekhaven
 • overige dranken
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.